Webapplicatie

Een webapplicatie laten maken voor uw bedrijf in Baarle-nassau

Een korte beschrijving; wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een computerprogramma dat is ontworpen op basis van een interactieve website. Voordelen van dergelijke online software zijn dat ze werken met een centrale database en gegevensopslag, dat de applicaties via het internet en een webbrowser vanuit overal te benaderen en te gebruiken zijn en dat deze programma's relatief eenvoudig uit te breiden en door te ontwikkelen zijn.

Om de webapplicatie te kunnen gebruiken is alleen een webbrowser en werkende internetverbinding noodzakelijk. Vaak moeten gebruikers eerst inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de applicatie. Bij het gebruik van webapplicaties wordt informatie opgevraagd vanaf een webserver, vaak met behulp van verzoeken aan een database, waarop vervolgens lokaal bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt door de server, bijvoorbeeld door mutaties aan te brengen in de achterliggende database.

Webapplicaties kunnen sterk uiteenlopende doeleinden hebben. Een bekend soort webapplicatie is een CMS (contentmanagementsysteem), waarmee de inhoud van websites kan worden gewijzigd en beheerd. Maar webapplicaties kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor e-mail, administratiesoftware, ordersystemen, online agendabeheer, betaalomgevingen, etc.

Om de functionaliteit van een webapplicatie zo soepel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken wordt, naast technieken als HTML, CSS en server-side scriptingtalen als PHP, ook gebruik gemaakt van moderne mogelijkheden voor een interactieve gebruikersinterface. Denk hierbij aan JavaScript, AJAX en jQuery.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op.

Contact

Vragen stellen kan en mag altijd.

Een vraag kan vaak leiden tot mooie projecten. Aarzel daarom niet om contact met mij op te nemen.

Adres

Horst 13,
4861EC Chaam
Nederland

Stuur mij een email

jeroen@jebawebdesign.nl

Bellen of appen mag ook

+31 6 8316 8380